След наводнението на Южното Черноморие се появиха снимки, които разкриват неща,

...
След наводнението на Южното Черноморие се появиха снимки, които разкриват неща,
Коментари Харесай

Ревизоро и Борислав Сандов коментираха снимките, разкрили мръсните тайни на някои плажове

След наводнението на Южното Черноморие се появиха фотоси, които разкриват неща, неподозирани досега. Според фенове на bTV става дума за отходни тръби, които са се посочили след бедствието по плажа в Китен и в Нестинарка.

Бившите екоминистри Емил Димитров и Борислав Сандов разясниха, че тъкмо това се вижда.

„ Това е в действителност дълбоководно заустване, което в тази ситуация е плитководно. Това е повода да има избрани измервания, които демонстрират високо равнище на ешерихия коли. Хората не са знаели, че на 50 метра във вътрешността в морето има тръба “, изясни  Димитров.

„ По Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре проведени система по канализация и не желаят и да потърсят такава. Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да построи сходна станция. Такова нещо с тръбите не трябва да се случва “, добави Сандов.

И двамата се сплотиха към тезата, че би трябвало да се намерения за финансиране. Според тях в идващите години то би трябвало да се случи с националния бюджет.

Те разясниха и системата за ранно обявяване при сходни бедствия. Според някогашните екоминистри би трябвало да се създаде доста сериозна такава.

„ Трябва да си приказва повече за системата за ранно предизвестие, образуването на щабове преди да настъпил събитието, когато имаме прогноза за рисково време. Трябва да се има поради, че този регион от България е евентуално рисков поради исторически наслагвания. Ние можем да забележим в исторически проект, че там са падали огромни количества превалявания. Имали сме такива обстановки затова би трябвало да сме по-подготвени или по-скоро би трябвало да имаме добра система за ранно обявяване на популацията “, съобщи Сандов.

По думите на Димитров може да се търси повода за нещастието с изключение на в голямото количество превалявания, само че и в инфраструктурните пропуски. Според него обаче не може да чакаме да се построява голямо дере.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР